Гиперэкстензия тренажер

ГлавнаяСтатьи → Гиперэкстензия тренажер

Гіперекстензія в перекладі з англійської hyperextension, означає перерозгинання перерозтягання. Ця вправа користується широкою популярністю, як серед спортсменів професіоналів, так і серед аматорів. Адже її призначення, це тренування та розвиток прямих м'язів спини, згиначів стегна та сідничних м'язів. Виконуючи її вчасно та правильно людина, якій не байдуже власне здоров'я, застрахована від більшості травм, пов'язаних з хребтом.

 

Піклуючись про здоров'я спортсменів, фахівці фітнес - індустрії розробили спеціальний спортивний тренажер, тренажер для вулиці який так і називається: гіперекстензія.

 

Розрізняють декілька видів таких тренажерів, це гіперекстензія регульована, зворотня гіперекстензія та гіперекстензія навісна до шведської стінки. Спробуємо розібратися в чому їх відмінність.

 

Гіперекстензія регульована - це лава, на якій виконуються традиційні вправи, із закріпленням ніг спеціальними валиками або платформою з подальшим нахилом тулуба вперед,

 

Зворотня гіперекстензія відрізняється від першої тим, що заняття проводяться навпаки, тобто обтяженням для тренування спини та біцепси стегна виступають ноги. Торс в даному випадку залишається в нерухомому стані.

 

Що стосується гіперекстензії навісної для шведської стінки, так тут взагалі все просто. Начепив на сходи та займайся собі на здоров’я, головне не перестаратися.

 

Кілька порад: тренуючись на зворотній гіперекстензії не вигинайте спину, намагаючись допомогти ногам, ризикуєте потягнути поперек, також важливо не відкидати назад голову, інакше можете травмувати м'язи шиї.

 

Тепер про основне, перед початком тренувань уважно вивчіть відповідну літературу, а ще краще відвідайте професійного тренера, який зможе дати Вам відповідні рекомендації як виконувати ті, чи інші вправи враховуючи ваш вік та фізичний стан.

 

Існує наступна техніка тренувань:

 

1. Ляжте на тренажер - гіперекстензію спиною вгору, упріться стегнами у станок, ноги підведіть під спеціальні валики або виступаючий низ платформи (існують різні модифікації цього тренажера).

 

2. Складіть руки на грудях, плавно, не згинаючи ніг, опустіть тулуб вниз і так само плавно підніміть його. У верхній частині амплітуди потрібно підніматися до прямої лінії, що проходить через плечі та п'яти. При неправильному виконанні ви просто падаєте вниз, створюєте амплітуду руху, більшу ніж потрібно і за рахунок цього піднімаєтеся вгору. Працювати повинна тільки нижня частина спини. У нижньому положенні округляєте спину.

 

3. В принципі, для нормального результату досить робити 3-4 підходи по 10 разів, але не варто брати ці поради за основу, адже кожна людина повинна індивідуально підбирати для себе потрібну кількість вправ. Після закріплення результатів можна братися і за додаткову вагу.

 

Виконувати вправу гіперекстензія можна і без спеціального спортивного тренажера. Способів багато, і один з них це почергове піднімання рук та ніг лежачи на животі.

 

М'язи, задіяні при розгинанні в тазостегновому і згинанні в колінному суглобах грають важливу роль у футболі, легкій атлетиці, бейсболі, регбі, та інших видах спорту. Сила цих м'язів дуже важлива як у спорті так і в повсякденному житті.  У будь-якому випадку приступаючи до тренувань важливо пам'ятати одне золоте правило «Не нашкодь».

 

Также предлагаем купить уличные тренажеры и резиновую плитку в нашем интернет-магазине спортивной техники. Широкий ассортимент, высокое качество и приемлемые цены не оставят равнодушными наших клиентов, ведь мы предлагаем только лучший товар от ведущих производителей


← все статьи